Klimapolitikk og tiltak kan vi mene mye om, men det er ingen tvil om at klimaendringene setter agendaen for næringslivet. Det EU bestemmer påvirker også oss. Vi ser allerede at pengene styres mot det grønne og bærekraftige. Privat kapital flyter også den samme veien. Det skaper muligheter til å finne nye løsninger og ideer som også gir butikk.
Meld deg på medlemstreffet 3. november. Du lærer forhåpentligvis noe nytt, og du kan bli provosert – men du vil også se at vi har store muligheter for omstilling og vekst.
Du møter:
Stein-Inge Larsen, gründer og styreleder Viking Aqua AS
I Skipavika har Viking Aqua planer om å bygge verdens mest fremtidsrettede oppdrettsanlegg på land. Med et prisanslag på 5-6 milliarder kroner og en konsesjon på å produsere 33 000 tonn laks årlig, er dette noe av det største som skjer i vår region de neste årene. Bak planene står lokale gründere. Anlegget blir et flaggskip når det gjelder teknologi og bærekraft, og vil skape både arbeidsplasser og muligheter for leverandørindustrien. Få med deg siste nytt om det som blir Norges største landanlegg.
Jan-Dagfinn Lund, daglig leder CCB Mongstad AS
Hva skjer hos CCB Mongstad og hvordan møter de det grønne skiftet?
CCB Mongstad AS er landets største forsyningsbase. Årlig har basen mer enn 2 500 båtanløp og det blir skipet inn/ut mer enn 1 million tonn over kaiene på Mongstad Sør. CCB har også satt seg som mål å ta en posisjon innen klimaløsninger og omstillingen til det grønne skiftet. Jan-Dagfinn Lund gir oss en oppdatering på status og planer fremover.
Vegard Sjursen, director EY
Vegard Sjursen er leder for området Ocean Industries i EY. Strateg og forretningsutvikler med kjernekompetanse innen havindustriene og grønn omstilling. Svært god kjennskap til næringslivet på Vestlandet og har blant annet ledet arbeidet med forretningsplanen for Greenspot Mongstad og rapporten Vestlandsscenarioene 2020 som vant årets konsulentpris. Vegard vil presentere en status på hva som skjer av grønn industriutvikling på Vestlandet, hva som er Nordhordland sin posisjon i dette bildet og hvorfor EUs Green Deal og den nye taksonomien kommer til å påvirke også næringslivet i Nordhordland.
Siri Vatsø Haugum, klimaforsker Universitetet i Bergen
Siri Vatsø Haugum er utdannet økolog ved Universitetet i Bergen, og har skrevet doktorgrad om hva som skjer i naturen når den blir utsatt for klimaendringer og endringer i hvordan vi bruker naturen.
Siri har store kunnskaper, og evne til å formidle disse. I 2019 vant hun Forsker Grand Prix Bergen. Nylig var hun også på Bergens Tidendes liste over unge talenter som kan gjøre en forskjell i årene som kommer. Siri vil presentere hovedfunnene i FNs klimarapport og hjelper oss å dekode språket slik at vi kan henge med i klimadiskusjonene.
Sølve Rydland, redaktør Avisa Nordhordland
Sølve Rydland er siden august ny redaktør og daglig leder i Avisa Nordhordland. Sølve har jobbet i NRK siden 2005, de siste årene som redaksjonssjef og politisk kommentator i NRK Vestland. Med sin bakgrunn og lokale tilknytning kjenner han regionen vår godt. Hva ser han på som viktig i årene fremover? Det får vi vite mer om på medlemstreffet.
Programleder: Baste Tveito, Nordhordland Næringslag
Bli oppdatert, få inspirasjon og møt andre fra næringslivet i regionen!